blog

6 criteria voor een goed logo
Design

6 criteria voor een goed logo

Met FreeLogoDesign is het heel eenvoudig (en gratis) om uw eigen logo te ontwerpen, maar om ervoor te zorgen dat uw creatie slaagt, zijn hier 6 criteria waaraan een krachtig logo moet voldoen. Volg deze tips om uw persoonlijke logo te ontwerpen dat uw merkimago zal bepalen!

1. Memorabel / Herkenbaar

Uw logo kenmerkt u en uw bedrijf, dus natuurlijk moet het eenvoudig herkenbaar zijn als u wilt dat uw gebruikers zich u herinneren. Als u de grootst mogelijke impact wilt hebben, moet de boodschap die u wilt overbrengen duidelijk zijn, evenals de vertegenwoordigde elementen. Ook moet uw logo de waarden van het bedrijf symboliseren.

2. Flexibel

Een logo moet op alle media passen en leesbaar zijn. Op het web of in druk, op een witte of een donkere achtergrond, heel klein op een visitekaartje of heel groot op een billboard, uw logo moet er overal hetzelfde uitzien. Zorg er ook voor dat u over een vectorversie van uw logo beschikt (wees gerust! FreeLogoDesign biedt u een vectorversie in het hoge-resolutiepakket, momenteel in de aanbieding voor $ 39).

Voorbeeld FreeLogoDesign

3. Kleurrijk

Uw logo moet net zo effectief zijn in zwart-wit als in kleur, aangezien het gebruikt moet kunnen worden op alle oppervlakken! Als u niet weet in welke context het gaat worden gebruikt, zorg er dan voor dat het er even goed uitziet in het zwart of het wit als in kleur. Een goede manier om dit te waarborgen is door uw logo eerst in het zwart-wit te ontwerpen en vervolgens één of twee opvallende kleuren toe te voegen. Als u geïnteresseerd bent in de psychologie van kleuren, dan kunt u hier een interessant artikel lezen.

4. Uniek

Houd het simpel! Maak niet te veel gebruik van effecten, slecht leesbare lettertypes of rare iconen: focus op de basis en kies voor eenvoudige vormen; dit zal de klus vereenvoudigen. Bovendien houdt een ongecompliceerd logo in dat het begrijpelijk is in eenieder formaat waarin het bekeken wordt. Onthoud dat mensen zich uw bedrijf moeten herinneren en dus ook uw logo.

Voorbeeld restaurantlogo FreeLogoDesign

5. Tijdloos

Uw huisstijl bepalen is een grote stap in het proces van het opzetten van een bedrijf. Zelfs als u uw logo gratis met FreeLogo ontwerpt, kan het duur zijn als u hier uw merk van wilt maken, u het op promotie-objecten wilt zetten of als u een website wilt bouwen. Daarom wilt u niet elk jaar een nieuw logo moeten ontwerpen. Hoe belangrijk het ook is om de trends te volgen, u wilt een logo hebben dat goed veroudert en dat er door de jaren heen goed uit blijft zien.

6. Onderscheidend

Ondanks alles moet uw logo uniek zijn: heb er plezier mee en pas uw logo zoveel aan als u wilt tot u het perfect vindt! Zorg ervoor dat het gemakkelijk te distingeren is van de logo's van uw concurrenten. Hierdoor weet u zeker dat u zich onderscheidt van de concurrentie en dat u een uniek merkimago heeft.

Klaar om uw gratis logo te ontwerpen? Bezoek FreeLogoDesign.org om nu te beginnen!

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren