blog

5 trends in logo-ontwerp voor 2019
Design

5 trends in logo-ontwerp voor 2019

Is het je opgevallen dat Dunkin Donuts vorig jaar zijn bekende logo opnieuw heeft ontworpen? Is uw logo niet zo up-to-date en moet het worden opgefrist? Om u te helpen bij het herontwerp van uw logo, volgen hier vijf aanbevolen trends in 2019.

Logo systemen / flexibele logo's

Veel toepassingen kunnen tot veel logo-versies leiden. Soms is het niet genoeg om een ??eenvoudig logo te maken, maar misschien moet u een heel ander logo maken. Je zou kunnen proberen om verschillende versies van je logo te maken: een complete, een met alle elementen, een voor als je meer ruimte hebt en de officiële. Maak ook uw logo op een verkorte manier (alleen de essentiële aspecten behouden) of een logo met alle elementen in verschillende posities. Probeer bovendien je logo te demonteren; je kan boeiende creaties vinden.

Het kan interessant zijn om een ??versie met een verhouding van 1:1 te hebben die u als Favicon op uw website of als profielfoto op sociale media kunt gebruiken. Uw complete logo kan eenvoudig worden gebruikt op uw visitekaartjes of op een T-shirt bijvoorbeeld!

Felle kleuren

Met levend koraal aangekondigd als de kleur van 2019, kunnen we zonder enige twijfel zeggen dat de felle kleuren trend dit jaar nog steeds aan de gang is. Durf gedurfde en verzadigde tinten te integreren in uw logo-ontwerp. Je kunt ze gebruiken in zowel typografie of pictogrammen. U kunt contrast gebruiken door zowel heldere als doffe kleuren te gebruiken. Heldere kleuren zullen uw logo dynamischer en jonger maken, vooral als uw bedrijf energiek moet worden.

Serif-lettertypen

Serif-lettertypen zijn gemaakt om het lezen te vergemakkelijken. De serifs creëren een onzichtbare lijn onder de letters; daarom is het eenvoudiger voor het oog om de lijn te volgen. Er werd lange tijd geloofd dat serif-lettertypen alleen bruikbaar waren voor gedrukte en veel voorkomende teksten.

Desondanks wordt dit type lettertype nu overal gebruikt, zowel op het web als op drukwerk. Deze trend in 2019 weerlegt de neiging van de afgelopen jaren om sans-serif-lettertypen voor logo's te gebruiken. Het had als gevolg dat ze er allemaal hetzelfde uitzien en zonder enig karakter. Het gebruik van een serif-lettertype kan een aseptisch beeld wat krachtiger maken. Kies lettertypen zoals Roboto Slab, Holtwood One SC of Esteban in onze editor als u deze trend wilt proberen.

Over elkaar geplaatste elementen

Een andere populaire trend van 2019 is om veel elementen over elkaar heen te leggen om composities te creëren die in beweging zijn of om een ??beetje diepte aan uw logo toe te voegen. Om deze trend goed weer te geven, kun je met opaciteit van de over elkaar geplaatste elementen spelen om het element dat eronder is te laten verschijnen. Probeer een aantal geometrische vormen met gelijksoortige kleuren over elkaar heen te leggen en speel vervolgens met de ondoorzichtigheid om sommige delen te verbergen of te tonen. Het effect zal zeker interessant zijn!

PayPal begon deze trend toen ze hun logo in 2014 opnieuw vorm gaven. Hun logo bestaande uit twee boven elkaar geplaatste P's werd een van de populairste pictogrammen. Sindsdien is deze trend in zwang en zal deze waarschijnlijk nog steeds worden gezien in 2019.

Memphis

De trend in Memphis die in de jaren '80 in Italië populair was, is nog steeds actueel. Het valt op door zijn geometrische patronen, zijn levendige kleuren en zijn asymmetrische composities. Wat betreft het logo-ontwerp, kunt u deze trend reproduceren door kleuren als geel, lichtroze of hemelsblauw te gebruiken. Gebruik een asymmetrische compositie terwijl u kiest voor geometrische patronen zoals cirkels of driehoeken. Hoewel het een trend is die al jaren wordt gebruikt, zal hij de komende jaren erg populair zijn.

Kortom, het was een snel overzicht van wat logo-ontwerp zal zijn in 2019. Houd er rekening mee dat een logo altijd twee dingen moet zijn: eenvoudig, zodat het gemakkelijk herkenbaar is voor uw klanten en tijdloos, zodat je niet elk jaar een nieuw logo moet maken. Daarom is het belangrijk om niet alle trends strikt te volgen en er alleen door te laten inspireren om een ??mooi en functioneel logo te hebben. Waar wacht je nog op om je eigen logo te maken?

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren