blog

Het verhaal achter het Apple-logo
Branding

Het verhaal achter het Apple-logo

Als je naar beroemde logo's kijkt, vraag je je misschien af, waar komt dat vandaan? Waar haalden ze het idee vandaan, inspiratie? Waarom is het in de loop van de jaren zo veranderd? Vaak hebben logo's een verhaal achter de rug en vandaag bespreken we het Apple-logo, een van de beroemdste logo's ter wereld, terwijl we een specifieke vraag beantwoorden... Waarom is er een hap uit de appel?

Rob Janoff creëerde het logo al in 1977, toen hij door Regis McKenna werd benaderd als zijn art director, en hij kreeg de opdracht om het logo voor Apple Computer te ontwerpen. Sindsdien zijn er een aantal verhalen verschenen over het beroemde logo. Een van de mythen is dat het een eerbetoon is aan Alan Turing, de man die de basis legde voor de moderne computer. De arme man werd niet herkend voor zijn werk, werd af en toe vernederd omdat hij homoseksueel was en moest de gevangenis in wegens onfatsoenlijkheid, dus at hij een appel die hij met cyanide had vergiftigd. Hoewel het een goede referentie zou zijn geweest, ontkende Meneer Janoff het een paar jaar geleden, samen met andere verhalen die religiegerelateerd zijn. Volgens een van hen vertegenwoordigt de appel kennis en de vallende vrucht die Isaac Newton ertoe heeft gebracht het zwaartekrachtconcept te ontdekken. Een andere mogelijkheid?

Dus wat is het, vraag je je misschien af? Meneer Janoff beantwoordde de vraag zelf tijdens een interview in 2009: de reden voor de beet is dat het er is voor schaal, zodat een klein Apple-logo er nog steeds uitziet als een appel, en geen kers! Waarom is het een appel? Het heeft ertoe geleid dat Steve Jobs in een boomgaard werkte toen hij nog een jongen was en besloot het naar zijn favoriete merk appel, McIntosh, te noemen. Maar zou er een verborgen verhaal achter het logo kunnen zijn? We zullen het nooit weten!

Ben je klaar om je FreeLogo te maken? Begin vandaag!

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren