blog

Hoe kun je je logo succesvol herontwerpen?
Design

Hoe kun je je logo succesvol herontwerpen?

Je moet niet te makkelijk denken over het herontwerpen van een logo, maar gelukkig hoef je dat niet ieder jaar te doen. Wel is het goed om van tijd tot tijd je logo opnieuw te bekijken en ervoor te zorgen dat het nog bij de tijd en effectief is. Soms i het genoeg om een paar details te veranderen om ervoor te zorgen dat je een geweldig logo hebt!

Waarom?

Veranderingen in het bedrijf

Je hebt het logo in het begin gemaakt, misschien was je bedrijf nog niet wat het nu geworden is. Als het bedrijf geëvolueerd is, dan moet het logo dat ook doen. Misschien heb je niet dezelfde waarden of missie als toen je begon, en omdat het logo het beeld van je bedrijf is, moet het dat ook vertegenwoordigen.

Verandering van doelgroep

Een bedrijf is altijd in verandering. Als er veranderingen zijn geweest in de waarden of missie van het bedrijf, is je doelgroep vermoedelijk ook veranderd, en misschien is het logo niet langer geschikt. Omdat het logo een visuele weergave van je bedrijf is, moet het dan worden veranderd om de veranderingen in je bedrijf weer te geven en moet het altijd de waarden van je bedrijf belichamen om je doelgroep te bereiken.

Je logo is ouderwets

Een van de belangrijkste kenmerken van een logo is dat het tijdloos moet zijn. Als dat niet het geval is en je logo eruitziet alsof het vastzit in de tijd, heeft dit een negatieve effect op je merkimago. Je klanten krijgen dan een slechte indruk van je, daarom moet je een logo creëren dat tijdloos is. 

Hoe?

Veranderen of opnieuw beginnen?

Wordt het logo vaak verkeerd begrepen? Is er een grote verandering in het bedrijf geweest? Is je logo volledig verouderd? Zo ja, dan verdient het misschien een complete metamorfose. Anders zijn misschien een paar kleine aanpassingen al genoeg. 

Definieer de overblijvende elementen

Nu heb je bepaald of je opnieuw wil beginnen of enkel het logo wil moderniseren. Zelfs als je opnieuw wil beginnen, moet je een paar belangrijke elementen definiëren die moeten blijven. Of dat nou kleuren, richtlijnen of lettertypes zijn: je moet een paar details houden zodat je klanten het nog herkennen. 

Versimpelen zonder persoonlijkheid te verliezen

Probeer je logo te moderniseren en versimpelen door het te herontwerpen. Het moet weer bij de tijd komen. Aan de andere kant moeten we ook de essentie van het logo en het bedrijf behouden, de persoonlijkheid van je bedrijf moet veranderen. Soms kan een logo bij een poging tot modernisering al snel verkeerd worden opgevat.

Veel plezier met het ontwepren van een logo!

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren