blog

Wat te doen nadat je logo is gemaakt?
Branding

Wat te doen nadat je logo is gemaakt?

Je hebt je fantastische logo gemaakt met FreeLogoDesign en je bent er trots op. Het is nu tijd om het aan iedereen te laten zien! Je hebt misschien enkele uren besteed aan het maken van dit logo, dus het is belangrijk om het op de juiste manier te onthullen. Neem de tijd om je logo af te werken en denk na over de omgeving. Volg onze tips over hoe en waar je jouw nieuwe logo publiceert.

Waar onthul je het

De eerste plaats waar je jouw nieuwe logo wilt publiceren, is waarschijnlijk op je sociale netwerken. Dit is namelijk het gemakkelijkst te wijzigen. Zorg er echter voor dat je echt klaar bent om dit nieuwe logo te implementeren en overal naartoe te sturen, voordat je het op de sociale netwerken plaatst. Bereid je visuals voor op al je sociale netwerken en publiceer ze tegelijkertijd. Het is belangrijk om al je sociale netwerken tegelijkertijd te wijzigen, zodat je communicatie consistent blijft. Door dit te doen, hechten je bezoekers zich sneller aan je merk. Zorg ervoor dat je altijd dezelfde profielfoto hebt op alle sociale netwerken. Op die manier kunnen gebruikers je gemakkelijker herkennen. Zorg er ook voor dat je logo de juiste afmetingen heeft om het op sociale netwerken te publiceren. Hiervoor kun je onze add-on "Social" gebruiken. Voor slechts een paar dollar beschik je over een groot aantal bestanden, klaar om te publiceren op elk sociaal netwerk.

Naast het wijzigen van je sociale netwerken, is het belangrijk om je website en briefpapier bij te werken. Of misschien is dit je eerste logo en moet je jouw website en officiële documenten maken. Kijk dan eens bij onze partners WebSelf en Moo. Zij kunnen je helpen bij het lanceren van je nieuwe logo. Of bekijk Pixajoy voor gepersonaliseerde producten die je persoonlijke branding nog meer kunnen benadrukken.

Hoe introduceer je het

Als je een nieuw logo maakt, kan het de moeite waard zijn om dit aan je klanten uit te leggen. Als je bijvoorbeeld je nieuwe logo als eerste in een social media post plaatst, overweeg dan om een korte uitleg te geven waarom je voor het nieuwe logo hebt gekozen. Als je een blog hebt, is het misschien de moeite waard om een artikel te schrijven over het proces van het maken van je nieuwe logo. Je kunt je klanten het creatieve proces achter het nieuwe logo uitleggen. Als je een bestaand logo aanpast, kun je de evolutie van dit logo in een video of animatie laten zien om de wijzigingen uit te leggen.

Als je eenmaal je logo hebt afgerond, is dat niet het einde van je reis. Je merk zal blijven groeien en evolueren. Nadat het logo klaar is, kun je werken aan de visuele identiteit van je bedrijf. Als je dit nog niet hebt gedaan, begin dan met het kiezen van een typografie. Je kunt een merkidentiteit ontwikkelen door consequent dezelfde typografie te gebruiken. Vervolgens kun je op sociale netwerken verschillende visuals maken met dezelfde kleuren en hetzelfde grafische design. De Canva-applicatie en Design Wizard zijn erg handig voor het maken van visuals. Overweeg ook om een tweede versie van je logo te maken. Overweeg een eenvoudigere versie om het mooi weer te geven in kleine plekken, zoals in een pagina-icoon of op een professioneel kaartje. 

Daarnaast kun je, als je een wijziging in je logo wilt aanbrengen, altijd terugkeren naar de FreeLogoDesign editor. Of het nu gaat om het wijzigen van de kleur of het wijzigen van het lettertype, de editor is altijd gratis beschikbaar.

 

Kortom, onthoud dat het maken van je logo slechts het begin is. Je moet ook deze richtlijnen in gedachten houden en je concentreren op het ontwikkelen, groeien en definiëren van je merkidentiteit. Veel plezier met creëren!
 

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren