blog

Vijf tips voor uniek logo
Design

Vijf tips voor uniek logo

We hebben al gesproken over de zes criteria van een geweldig logo, en de uniciteit ervan is natuurlijk cruciaal om succesvol te zijn. Om je bedrijf het beste te vertegenwoordigen moet je logo opvallen. Om je bij het helpen te maken geven we je onze vijf tips om een uniek logo te creëren. 

Kijk de concurrentie af

Begin door te kijken wat je concurrentie doet, wat er wel en niet werkt. Let op de overeenkomsten en verschillen om een duidelijk beeld te hebben van wat er trendy is in jouw gebied. Bekijk de kleuren en de lettertypes die het vaakst gebruikt worden. Om op te vallen moet je het logo van je concurrent kennen en erdoor geïnspireerd worden, maar dat doen door het anders te maken. De beste manier om een uniek logo te hebben is door een logo te creëren dat modern, tijdloos en opvallend is. 

Vertel je verhaal

Je bedrijf heeft zeker een verhaal en waarden die je wil overbrengen door je logo

Zorg ervoor dat je die elementen in je logo integreert: waar kom je vandaan, waarom begon je dit bedrijf, wat maakt jou anders dan je concurrenten, wat zijn je waarden. Dat zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen en om een uniek logo voor je bedrijf te creëren kun je je door de antwoorden laten inspireren. 

Voeg je eigen kleuren toe

Om te zorgen dat je een uniek logo hebt, suggereren we dat je onze sjablonen niet gebruikt. Gek hé? Nou, laten we iets duidelijk maken. Je kan altijd een nieuw logo beginnen door je eigen tekst, iconen, kleuren etc. toe te voegen en je kan ook inspiratie opdoen van een van onze sjablonen door bijna alles te bewerken totdat je iets krijgt dat dichterbij jou staat! Onze sjablonen zijn generiek en helpen als je geen idee hebt hoe je wil dat je logo eruitziet. Als je de sjablonen gebruikt, zorg dan dat je je eigen kleuren gebruikt om op te vallen!

Vermijd clichés

Een schaar voor een kapsalon, een gloeilamp voor een elektricien, het klassieke 'hipster'-logo voor een barbier: het is makkelijk om in clichés te vervallen bij het creëren van een logo. Verschillende icoontjes en kleuren kunnen als cliché worden beschouwd, afhankelijk van in welke branche je werkt. Om te zorgen dat je een uniek logo hebt is het belangrijk om dieper te gaan dan deze clichés. Denk na en durf nieuwe wegen te proberen om je bedrijf te tonen. 

Denk simpel en flexibel

Je logo zal op allerlei ondergronden worden gebruikt. Je moet zorgen dat het op een visitekaartje even effectief is als op een billboard. Daarvoor zijn simpelheid en flexibiliteit belangrijk. Hoe simpeler je logo, hoe makkelijker het aanpassen verloopt. Een moeilijk logo vol details zal in een kleine print niet werken, zoals een logo van lage kwaliteit niet werkt in grote maten. Onthoud dat je bij het kopen van een premium-logo bij FreeLogoDesign een vectorversie van je logo krijgt om af te drukken in welk formaat je maar wil! Appeltje eitje. 

Dat gezegd hebbende hopen we dat het proces om jouw logo te creëren geweldig verloopt en dat je een uniek logo voor je bedrijf kan maken! Als je hulp nodig hebt, laat het ons weten!

Veel plezier bij het creëren van je logo :)

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren