blog

Het verhaal achter het logo van Starbucks
Branding

Het verhaal achter het logo van Starbucks

Het Starbucks-logo is wereldwijd één van de meest herkenbare logos vanwege de groene kleur en de sirene die automatisch wordt geassocieerd met Starbucks-koffie. Hoewel de sirene al vanaf het begin op het logo staat, is het Starbucks-logo wel wat veranderd sinds de eerste uitgave in 1971. Hier is de tijdlijn van het Starbucks-logo!

1971
Starbucks werd in 1971 in Seattle opgericht door 3 partners; Jerry Baldwin, Zev Siegl en Gordon Bowker. Oorspronkelijk heette het bedrijf Pequod, maar ze veranderden al snel de naam in Starbucks dankzij het advies van hun ontwerper, Terry Heckler. Het originele logo, bestaande uit een zeemeermin met twee staarten, werd bedacht door Heckler. In de Griekse mythologie trok deze zeemeermin zeilers naar de kust van een eiland genaamd Starbuck. Dus gebruikten ze het beeld van de sirene om koffieliefhebbers aan te trekken om een kopje koffie te komen drinken.

Starbucks Logo 1971

1987
Het logo veranderde drastisch in 1987 toen het bedrijf van naam veranderde, Starbucks Coffee Tea and Spice werd Starbucks Coffee. Toen het bedrijf werd overgenomen door Howard Schultz, werd ook het logo veranderd naar een overzichtelijk ontwerp en de groene kleur werd geïntroduceerd om versheid en welvaart te vertegenwoordigen.

Starbucks Logo 1987

1992
Herwerkt in 1992, de derde versie van het logo was nog verfijnder. De navel van de sirene verdween omdat ze dichter bij het frame staat.

Starbucks Logo 1992

2011
In 2011 werd de huidige versie goedgekeurd. De woorden Starbucks en Coffee werden volledig verwijderd, evenals de zwarte kleur. Met behoud van de erfenis van het bedrijf, biedt het nieuwe logo meer flexibiliteit om aan meer te denken dan alleen koffie.

Starbucks Logo 2011

Wat vindt u van het verhaal over het Starbucks-logo?

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren