blog

Hoe maak je een logo voor je YouTube-kanaal
Design

Hoe maak je een logo voor je YouTube-kanaal

We vergeten soms dat YouTube één van de meest bezochte sites is, samen met Google en Facebook. Deze video-hostingsite heeft in de loop der jaren al zijn concurrenten overtroffen. Met bijna 2 miljard gebruikers per maand is het alleen maar zinvol om je eigen kanaal te maken, of je nu een expert bent of niet. Als je eenmaal je thema en publiek hebt gevonden, vergeet dan niet om een mooi, bijpassend logo te maken. Hieronder vind je onze tips en enkele voorbeelden ter inspiratie voor het maken van het logo voor je YouTube-kanaal.

YouTube in een paar woorden

Misschien ken je YouTube en heb je de afgelopen week enkele uren besteed aan het bekijken van video's op deze site. YouTube is in 2005 opgericht door voormalige medewerkers van PayPal en is 's werelds grootste video-hostingsite. De uren die aan traditionele media worden besteed, nemen af ??naarmate er meer tijd wordt besteed aan het bekijken van video's op YouTube, vooral bij jongere generaties. Veel beroemdheden zijn hun carrière ook begonnen via hun YouTube-kanaal, zoals Pentatonix, Lindsay Stirling, Lily Singh, PewDiePie, Alessia Cara en Susan Boyle. Volgens Alexa is het de op één na meest bezochte site alsook op Google gezochte site op internet. Kortom, dit platform is zeker een optie om te overwegen als je een ander sociaal netwerk dan Facebook wilt proberen. Video's zullen niet ophouden met de wereld te vermaken, integendeel.

Hoe kun je een YouTube-kanaal aanmaken

Als je al een YouTube-kanaal hebt, kun je naar de volgende paragraaf gaan. Als dat nog niet het geval is, lees dan verder, want er zijn een paar stappen die je dient te volgen om je eigen kanaal te maken en je bewerkte YouTube-video's te uploaden. Om te beginnen moet je een YouTube-account hebben, dat je automatisch hebt als je een Google-account hebt. Eenmaal op de YouTube-site, klik je op het gebruikerspictogram in de rechterbovenhoek. Klik op instellingen en maak een nieuw kanaal aan. Vul vervolgens enkele gegevens in, waaronder de naam en beschrijving van je kanaal. Naast je logo dien je ook een omslagfoto te uploaden.

Voorschriften betreffende je YouTube-logo

Er zijn voorschriften voor je logo op YouTube. Sommige grote ketens gebruiken een professionele foto van een Youtuber als icoon, andere gebruiken nog een logo. Ten eerste moet de afbeelding er leuk uitzien en de hele ruimte vullen, aangezien het logo op verschillende platforms te zien is. Vervolgens raadt YouTube een resolutie van 800 x 800 pixels aan, in een JPG-, GIF-, BMP- of PNG-formaat en met een maximale grootte van 2 MB.

Onze suggesties voor het maken van een geweldig YouTube-logo

Ten eerste dien je de tijd te nemen om te beslissen wat de creatie van je logo zal beïnvloeden. Je dient ook na te denken over je onderwerp en je doelgroep. Als je al een logo voor je bedrijf of website hebt, raden we je aan je hoofdlogo te gebruiken als YouTube-logo. Je zou het kunnen vereenvoudigen terwijl je toch hetzelfde lettertype of dezelfde kleuren gebruikt. Het is een goed idee om een ??consistente afbeelding te gebruiken die betrekking heeft op je thema. 

Je dient het logo voor je YouTube-kanaal eenvoudig te houden. Afhankelijk van de schermgrootte wordt je logo klein weergegeven. Daarom mag je afbeelding niet te veel details bevatten. We hebben dezelfde suggestie betreffende de kleuren. Kies er maximaal drie, zodat je logo er niet onoverzichtelijk uitziet of onprofessioneel overkomt. Daarnaast raden we je aan om naar de logo's van YouTube-kanalen te kijken die je leuk vindt. Wat valt je op? Waar hou je van? Gebruiken ze een afbeelding of alleen de eerste letters van hun naam? Je kunt je logo meerdere keren wijzigen voordat je een beslissing dient te nemen over de definitieve versie. Onthoud dat het representatief moet zijn en een voortzetting moet zijn van je hoofdlogo. Denk na over het maken van iets dat net, origineel en gemakkelijk te onthouden is en geen kopie is van een logo van een populair YouTube-kanaal.

Enkele geweldige voorbeelden

Na wat onderzoek hebben we deze drie logo's van YouTube-kanalen gevonden die je kunnen inspireren bij het maken van jouw logo. Het eerste voorbeeld bestaat alleen uit een afbeelding, het tweede alleen uit letters en het derde is een combinatie van beide.

Ninja

Ninja is één van de meest populaire spelers van videogames op YouTube en Twitch. Deze Youtuber heeft een zeer consistent merkbeeld, we vinden op al zijn kanalen hetzelfde logo terug. Het logo geeft het spel goed weer en is goed herkenbaar. Het is een eenvoudige tekening van een ninja-hoofd. Er worden slechts drie kleuren gebruikt in dit logo: de belangrijkste is neutraal en twee andere voor accenten. Ten slotte staat Ninja ook bekend om het dragen van hoofdbanden tijdens het spelen, hetgeen we in het logo kunnen terugzien. Het is eenvoudig en zeer effectief.

Image blog Free Logo Design

WebSelf

WebSelf is een site voor het maken van websites en één van de partners van FreeLogoDesign. In tegenstelling tot Ninja koos dit bedrijf, als logo voor zijn YouTube-kanaal met tutorials, voor een vereenvoudigde versie van zijn originele logo. Voor zijn YouTube-logo heeft Webself dezelfde kleur en hetzelfde lettertype behouden als in het originele logo. WebSelf besloot ook om de W en de S te behouden om zo een ??sterk en eenvoudig merkbeeld te creëren.

Image blog Free Logo Design

Modern Builds

Modern Builds is het derde voorbeeld van een logo voor een YouTube-kanaal waar we je iets over willen vertellen. Het is een kanaal met bouwhandleidingen. We vinden het leuk dat dit logo een balans heeft tussen tekst en afbeelding. Hoewel uitgevoerd in zwart-wit, is dit logo representatief voor het kanaal. Het bestaat uit de naam van het kanaal, in hetzelfde lettertype als op de omslag, met een afbeelding van een zaag om het vakgebied weer te geven. De eenvoudige details zijn duidelijk herkenbaar, waardoor het een mooi voorbeeld is van een logo dat goed weergeeft om welk type YouTube-kanaal het handelt.

Image blog Free Logo Design

 

Tot slot hopen we dat we je genoeg informatie hebben gegeven om een geweldig logo voor je YouTube-kanaal te maken. Houd er altijd rekening mee dat je logo representatief en tegelijkertijd eenvoudig dient te zijn. Aangezien dit een verlengstuk van je merk is, kun je je hoofdlogo gebruiken om je YouTube-logo te maken. Je kunt zelfs terugkeren naar de FreeLogoDesign-editor om je originele logo, indien nodig, te bewerken. Tot slot, wat is je favoriete YouTube-logo? Is het de beroemde Bro Fist van PewDiePie of een ander?

 

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren