blog

Tips en tricks op de blog

Ontwerp

De betekenis van vormen

Na het lezen van ons artikel over de betekenis van kleuren weet u exact welke kleur u moet gebruiken om de waarden van uw bedrijf uit te drukken. Aan de andere kant weet u misschien niet dat ook vormen veel invloed hebben op hoe uw bedrijfswaarden worden overgebracht. Dit is een korte gids die u zal helpen de betekenis van bepaalde vormen te begrijpen vóór u begint uw logo te ontwerpen.

Cirkels
Cirkels wekken de indruk van eeuwigheid en voltooiing. Soms kan een cirkel op een wapenschild lijken en heeft hij dus een traditioneler, authentieker uiterlijk. Over het algemeen staan cirkels voor vrouwelijkheid en komen ze vriendelijker over dan vierkanten of rechthoeken. Ten slotte worden cirkels tevens gebruikt om beweging te symboliseren, aangezien ze geen begin- of eindpunt hebben.

Image blog Free Logo Design

Vierkant / rechthoek
Rechte figuren als vierkanten en rechthoeken wekken een gevoel van veiligheid en orde op. Omdat dit de standaardvorm is voor papier symboliseren rechthoeken normvastheid, gelijkheid en structuur. Bovendien bieden deze vormen uw bedrijf soliditeit en stabiliteit aangezien ze aan funderingen doen denken. In tegenstelling tot de cirkel komen vierkante figuren meestal wat serieuzer over.

Image blog Free Logo Design

Driehoeken
In verband met de sterke religieuze symboliek geeft de driehoek ieder logo een krachtig, energiek uiterlijk. Dankzij hun drie zijden symboliseren driehoeken evenzeer balans. Daarnaast kan de driehoek ook voor beweging staan in de richting van de twee zijden die samenkomen in het midden.

Image blog Free Logo Design

Horizontale lijnen
Doorgaans wekken horizontale lijnen een kalm, sereen gevoel op. Aan de andere kant kunnen ze toch eveneens beweging en snelheid uitbeelden. Dat hangt volledig af van de context.

Image blog Free Logo Design

Verticale lijnen
Verticale lijnen vertegenwoordigen kracht en moed. Omdat ze omhoog bewegen kunnen ze uw ontwerp tegelijkertijd een vleugje agressie en verhevenheid bieden.

Image blog Free Logo Design

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren