blog

Het verhaal over het Olympische logo
Branding

Het verhaal over het Olympische logo

Dames en heren, de Olympische Spelen zijn begonnen.

Miljoenen zullen toekijken terwijl atleten strijden voor hun land, dus het is alleen maar gepast dat we het hebben over de geschiedenis van het Olympische logo.

Definitie

Volgens de website van de Olympische spelen: het Olympische symbool bestaat uit vijf in elkaar verweven ringen van gelijke afmetingen (de Olympische ringen), alleen in één of in vijf verschillende kleuren. Bij het gebruik van de vijfkleurenversie zijn deze kleuren van links naar rechts blauw, geel, zwart, groen en rood. De ringen zijn van links naar rechts verweven; de blauwe, zwarte en rode ringen bevinden zich aan de bovenkant, de gele en groene ringen aan de onderkant in overeenstemming met de volgende grafische reproductie. ”(Olympisch handvest, regel 8)

The Olympic logo

Het logo

Toen in 1913 de Olympische ringen werden geïntroduceerd, waren ze allemaal met elkaar verweven: blauw, geel, zwart, groen en rood. Er zijn door de jaren heen geen belangrijke wijzigingen aangebracht, meestal de herschikking van de ringen, verschillende manieren om de ringen met elkaar te verweven, en dergelijke. In 2010 keerde de officiële versie van het logo terug naar het origineel.

PyeongChang 2018

Een logo dat om de 2 jaar verandert, is het officiële Olympische logo voor het specifieke evenement. Elke Olympische Spelen heeft een andere, hoewel de meeste vrijwel hetzelfde vertegenwoordigen: ‘samenkomen om sport te vieren’.

The Olympic logo

Het logo voor de Olympische Spelen van dit jaar werd geïntroduceerd in 2013 en is gemaakt door de Koreaanse ontwerper Ha Jong-joo. De zuil - en stervormige emblemen waaruit het logo bestaat, vertegenwoordigen verschillende tekens - of letters - die worden gebruikt in het Koreaanse alfabet, Hangeul. Het zuilvormige symbool vertegenwoordigt "harmonie" tussen "hemel, aarde en mens", zeggen de Olympische organisatoren, terwijl het stervormige symbool bedoelt is voor atleten, ijs en sneeuw.

Het logo van de Paralympische spelen laat het pijlersymbool vallen en heeft in plaats daarvan twee stervormige emblemen die handen vasthouden, wat staat voor eenheid onder de atleten.

Wat vindt jij van het Olympische logo van dit jaar?

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren