blog

Het verhaal achter het Nike logo.
Branding

Het verhaal achter het Nike logo.

Het is makkelijk om te denken dat een logo, wat zo populair is, als die van Nike duizenden dollars moet hebben gekost en tientallen uren hard werk om tot zo iets succesvol te komen. Toch komen de beste ideeën niet noodzakelijk na honderden uren werk, en het verhaal achter de Nike swoosh is het bewijs hiervoor.

De bekende swoosh werd in 1971 gecreëerd door Carolyn Davidson, een studente grafisch ontwerp, voor het bedrijf dat toen beter bekend stond als Blue Ribbon Sports. De oprichter, Phil Knight, die haar professor in boekhouding was, nam contact met haar op om een ??logo te ontwerpen dat was geïnspireerd op die van het merk Adidas. Hij wilde een logo dat de beweging inspireerde. Davidson produceerde daarom verschillende logovoorstellen en Knight zijn keuze viel op de swoosh, het symbool is geïnspireerd op de vorm van de vleugels van de godin Nike. Hoewel Knight toch niet helemaal tevreden was met het werk, liet zijn budget hem niet toe een ander logo te ontwikkelen, en ging daarom verder met het ontwikkelen van dit idee.

Davidson kreeg $ 35 voor haar werk ($ 2 / uur), wat ze genoeg vond voor wat ze deed. Ze bleef de grafische elementen van het bedrijf produceren, totdat het werk teveel werd voor één persoon en in 1976 werd toevertrouwd aan een reclamebureau.

In 1983 werd Davidson uitgenodigd voor een bestuursdiner van het bedrijf en ontving een met swoosh verfraaide diamanten ring en bedrijfsaandelen, die naar schatting vandaag de dag meer dan een miljoen dollar waard zijn.

Vervolgens werden andere grafische elementen toegevoegd aan de merknaam van Nike, zoals de Jumpman die ontworpen werd in 1984 voor de Nike Air Jordan, die het silhouet van de basketbalspeler Michael Jordan vertegenwoordigt. In 1988 werd de slogan Just Do It, in aan het logo toegevoegd.

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren