blog

De grootste fouten in logo-ontwerp
Design

De grootste fouten in logo-ontwerp

Terwijl het creëren van een logo iets moet zijn wat je graag doet, helemaal als het voor iets is dat je aan het hart ligt, zoals een sportclub of je kleine onderneming, is het belangrijk om enkele richtlijnen voor het creëren van logo's in gedachten te houden! Onthoud dat je logo het kern van je bedrijf is, het moet onder andere memorabel, uniek en tijdloos zijn. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen in de creatie van een logo en om fouten te maken. Om je te helpen een logo te ontwerpen dat je huidige en potentiële klanten zal wegblazen, zijn hier enkele voorbeelden van de meest voorkomende fouten bij het creëren van een logo!

1. Voorbijgaan aan de kern van de zaak

Wanneer je een logo maakt, zal je je eerst moeten concentreren op de boodschap die je ermee wilt uitzenden. Afhankelijk van je doelgroep en het type logo dat je ontwerpt, wil je dat het de kern van je bedrijf representeert. Voordat je zelfs maar met het ontwerp begint, vraag jezelf af: wat is de boodschap die ik naar potentiële klanten wil communiceren? Werk om dat idee heen om meerdere logo's te creëren en kies dan welke het beste past! Vergeet niet om naar de mening, input en het commentaar van je vrienden en familieleden te vragen! Compleet voorbijgaan aan de kern van de zaak kan een grotere impact op je bedrijf hebben dan je denkt.

2. Het gebruik van teveel lettertypen

Wanneer je een logo maakt zal je je eerst moeten concentreren op de boodschap. Je zou natuurlijk de juiste boodschap, tekst of slogan kunnen hebben...maar als je publiek het niet kan lezen, heb je een probleem! Het gebruik van teveel lettertypen, of de verkeerde, kan een impact hebben op het algemene ontwerp van je logo. Zorg ervoor dat je één of twee (maximaal) lettertypen gebruikt en dat deze leesbaar zijn.

3. Ongepaste vormen

Wanneer je een logo ontwerpt, of het nu voor jezelf of voor een klant is, zorg ervoor dat het niet ongepast is voor jouw doelmarkt. We hebben ze allemaal wel gezien, die logo's met een dubbelzinnige betekenis wanneer je naar de vormen kijkt en dit moet, natuurlijk, vermeden worden! De beste manier om er zeker van te zijn dat je logo er goed uitziet is door advies te vragen aan je vrienden en familie, misschien zien zij iets dat jij niet ziet!

4. Het maken van grammatica- of spelfouten

We kunnen het je niet vaak genoeg vertellen: proeflees je logo voordat je het online zet. Waarom? Nou om te beginnen kunnen fouten, of het nu grammaticale- of spelfouten zijn, enige geloofwaardigheid wegnemen. Je neemt een bedrijf meestal niet erg serieus als ze niet kunnen spellen of fouten maken in zoiets belangrijks als hun logo.

5. Kopiëren

Nou dat moge duidelijk zijn, maar het is nog steeds een fout die we moeten noemen. Er zijn geen grenzen aan het verkrijgen van inspiratie uit bestaande logo's, maar kopieer niet... je kunt zwaar gestraft worden! Als je andere logo's kopieert, verlies je je geloofwaardigheid. Vergeet niet dat je wilt dat je logo memorabel en uniek is!

6. Teveel vertrouwen op trends

Als je een geweldig logo-idee hebt, hou je er dan aan vast. Natuurlijk kun je rekenen op de grootste logotrends van 2017 ter inspiratie, maar probeer ook om een logo te maken dat tijdloos is en dat goed zal verouderen. Gebruik daarom neutrale kleuren, een mooi leesbaar lettertype en blijf bij je gevoel als het gaat om het creëren van een meesterwerk.

Wij geloven in jou en jouw creatieve ideeën!

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren