blog

Ontwerp van een logo: 5 trends om te volgen in 2022
Design

Ontwerp van een logo: 5 trends om te volgen in 2022

Nieuw jaar, nieuwe trends! Als je een logo wilt maken is het een goed idee om de nieuwe trends van 2022 te kennen. Dit kan je inspireren of je een startpunt geven voor je creatieve proces. Dus wat is momenteel in de mode? Laten we kijken naar de top 5 logo-ontwerptrends in 2022.

Trends van 2021

Laten we voordat we beginnen een moment de tijd nemen om alle logotrends van 2021 te herinneren. De trends van vorig jaar zijn niet automatisch verouderd omdat het een nieuw jaar is. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat je niet alleen trends moet volgen wanneer het aankomt op het ontwerpen van je logo. Je logo moet in de eerste plaats jouw bedrijf en de waarden ervan vertegenwoordigen. 

We moeten zeggen dat de logo-trends van 2021 en 2022 erg op elkaar lijken. Vorig jaar waren een handgemaakt effect, het gebruik van geometrische vormen, 3D-effecten, kleurgradiënten en mininalisme over het algemeen belangrijk voor logo's. Laten we nu eens kijken wat dit nieuwe jaar ons aan nieuwe ideeën brengt!

5 trends voor logo-ontwerp om te volgen in 2022

Of je nou besluit om je merk volledig te herontwerpen of gewoon een logo voor je nieuwe bedrijf maakt, laten we kijken naar 5 trends die populair zullen zijn in 2022.

Gradiënten met een 3D-effect

Een van de belangrijkste trends in logo-ontwerp van 2022 is het gebruik van kleurgradiënten voor 3D-effecten. Het gebruik van kleurgradiënten was al een paar jaar populair, met name sinds de introductie van het huidige Instagram-logo. Ditmaal is de trend echter om kleuren te gebruiken om diepte of schaduwen te maken.

FreeLogoDesign - Logo Example _Trends 2022

Als voorbeeld noemen we meerdere pictogrammen van Microsoft of Google. Deze stijl wordt al gebruikt op het internet. Om dit 3D-effet te benutten raden we je aan om schaduwen te gebruiken die er hetzelfd euitzien. Het kleurengradiënt is vaak subtiel en licht, voor een moderne en professionele look.

Eenvoud

We hebben het in veel artikelen gezegd: een van de belangrijkste trends van de laatste jaren is een eenvoudig en minimalistisch logo. Daarom zie je dat veel bedrijven bij het herontwerpen van hun logo veel details weglaten. Zulke logo's zijn niet alleen gemakkelijker te gebruiken op het web, maar ze zijn ook veelzijdiger.

FreeLogoDesign - Logo Example _Trends 2022

Voor 2022 hebben we besloten om het woord eenvoud te kiezen in plaats van minimalisme. Er is een kleine nuance tussen deze twee woorden. Eenvoudig betekent dat iets bestaat uit een klein aantal elementen. De definitie van minimalistisch houdt echter in dat de complexiteit van een element zo veel mogelijk verminderd wordt. Houd het dus eenvoudig wanneer je je logo ontwerpt, maar onthoud dat je het recht hebt om een paar relevante elementen toe te voegen. Gebruik bijvoorbeeld niet meer dan drie kleuren.

De opstelling van letters

Of je nou besluit om een handtekeninglogo of een monogram te maken; vaak wordt de naam van het bedrijf gebruikt. Een van de logotrends van 2022 is om te spelen met letters. Je kunt bijvoorbeeld verschillende lettertypes gebruiken om een effect te maken, lagen gebruiken, of spelen met de ruimte tussen letters, zoals Zara deed in 2019. Het kan ook interessant zijn om te spelen met de negatieve ruimte om afbeeldingen of andere letters te maken. Als je niet weet wat negatieve ruimte is, denk dan aan het FedEx-logo, waar het silhouet van een pijl gevormd wordt tussen de letters E en X.

FreeLogoDesign - Logo Example _Trends 2022

Als je niet weet waar je moet beginnen, start dan door het perfecte lettertype voor je logo te vinden. Nogmaals, vergeet het lettertype niet, want dit is een van de kenmerken van je logo.

Geometrische vormen

Het gebruik van geometrische vormen is nog steeds in de mode in 2022! Je kunt veel meer dan alleen cirkels en rechthoeken gebruiken bij het ontwerpen van je logo. Denk aan zelden gebruikte vormen, zoals ruiten of achthoeken. Je kunt ook een assemblage van verschillende geometrische vormen gebruiken voor een sterk en herkenbaar embleem. Denk hierbij aan het Audi-logo, of het symbool van de Olympische Spelen, die beiden een combinatie van meerdere cirkels gebruiken.

FreeLogoDesign - Logo Example _Trends 2022

Wist je dat geometrische vormen een betekenis hebben? Cirkels zijn verbonden met eenheid en gemeenschap, vierkanten met veiligheid en orde, en driehoeken met balans. Daarom raden we je aan niet op willekeurige wijze een geometrische vorm voor je logo te kiezen.

Veelzijdigheid

Het laatste punt op onze lijst is min of meer een trend, maar bovenal een noodzaak. Als je een logo moet ontwerpen in 2022 moet het veelzijdig zijn. Concreet betekent dit dat je het net zo goed op het web als op kleding of drukwerk moet kunnen gebruiken. Dus, hoe creëer je een logo dat veelzijdig is?

FreeLogoDesign - Logo Example _Trends 2022

Om te beginnen heb je waarschijnlijk verschillende versies van je logo nodig. We hebben bijvoorbeeld het FreeLogoDesign-logo gewijzigd, zodat elke versie voldoet aan al je behoeften. We hebben een versie met alleen het symbool voor favicon of sociale media, en een andere in zwart en wit, voor op een gekleurde achtergrond. Een relatief eenvoudig logo zal ook gemakkelijker overal te gebruiken zijn dan een complex logo. 

 

Samenvattend, zoals we al zeiden, trends kunnen je ideeën geven, maar de voornaamste inspiratie moet altijd je bedrijf, je producten en je waarden zijn. Dit is hoe je een tijdloos en representatief logo kunt maken. We willen deze kans ook nemen om je een geweldig 2022, vol met goede zakelijke kansen te wensen!


 

Vind meer tips en tricks op onze blog

De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Red Bull-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
lees meer
De geschiedenis en betekenis van het Tesla-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
De geschiedenis van het YouTube-logo
lees meer
De geschiedenis van het YouTube-logo

Wacht Niet. Maak Jouw Eigen Logo Gratis Online

Krijg de tools die nodig zijn om je online presence te verbeteren. Ontwerp je eigen logo vandaag met onze gratis, online logomaker. Probeer onze gratis logo-generator om je eigen gepersonaliseerde logo te maken.
Mijn logo creëren